Raktári tárolók és raklapok

Raktári tárolók és raklapok

Raktári tárolók és raklapok

 
A tökéletes rend és az optimális tárolás megvalósítása nem ér véget azon a ponton, amikor a legmegfelelőbb polcrendszert installáljuk a raktárba. Ha már időt és energiát fektettünk abba, hogy maximalizáljuk a raktározásra, árutárolásra rendelkezésre álló teret, és beépítettük az árufajtának legmegfelelőbb állványrendszert, akkor az utolsó lépés, hogy átgondoljuk, hol-mit szeretnénk rendszerezni a polcokon és ehhez beszerezzük a megfelelő méretű és anyagú tároló ládákat.
 
A Zenit Logisztikai Eszközök Kereskedőháza Kft. arra törekszik, hogy megrendelőinek komplex logisztikai szolgáltatást nyújtson, ezért raktár technológiai eszköz választékában megtalálhatók a tároláshoz szükséges rácsos keretek, fém tárolóládák, műanyag és alumínium raklapok, szállító ládák, rekeszek, bevásárló kosarak és hobby boksz-ok is.
 
Amikor a raklapra nehezen lenne halmozható biztonsággal az áru, nagyon praktikus megoldást jelent a fémszövetes tárolóláda, ami 1500kg teherbírású és 4 rétegben egymásra rakható. Előnye még, hogy minden oldalról megközelíthető targoncával, ezáltal könnyen mozgatható. A másik megoldás a rácsos keret, ami stabilan felhelyezhető egy 1200x800mm-es raklapra, a könnyű ki-berakodást pedig az egyik hosszanti oldalon lehajtható rács teszi lehetővé. Ezt a típust is lehet halmozni, egy rácsos keret raksúlya 1000kg lehet.
 
Amennyiben a tárolóládának nagy teherbírásúnak és szilárdnak kell lennie és akár daruval is mozgathatják, akkor a legjobb választás a megfelelő kivitelű és méretű fém tárolóláda. Több rétegben egymásra rakhatók, lakkozott felületűek, kék színűek és nagy teherbírásúak. Van köztük sarokoszlopos szerkezet, van olyan láda, aminek léctalpai biztosítanak még nagyobb szilárdságot, van olyan típus, amelyiknek az egyik hosszanti oldalfala lenyitható, lehet rendelni könnyített, rácsfalas ládát és nyitott kivitelűt is. Bizonyos típusokból kétféle méret (1200x800x600mm és 800x600x600mm) és ennek megfelelően kétféle teherbírású verzió (1000/3000kg és 750/3000kg) kapható. A teljesen nyitott kivitelű fém tárolóláda a hosszú áruk mozgatására és tárolására praktikus megoldás, a két oldalon nyitott kivitel pedig ugyanerre a célra alkalmas miközben a két hosszanti oldalfal megakadályozza az árú kiszóródását és növeli a szilárdságot. Az egyik hosszanti oldalon alacsony falú ládák megkönnyíti a nehéz áruk ki-és bepakolását, ugyanakkor akár daruval is mozgathatók. Ebből a típusból rácsos oldalfalú fém tárolóláda is rendelhető. A legkisebb rendelési mennyiség valamennyi tárolóláda esetén: 1db.
 
Rendezettséget és átlátható árukezelést lehet megoldani a Zenit Kft. kínálatában megtalálható MH Boxok alkalmazásával. Kisebb darabos vagy ömlesztett áruk esetén tökéletes tároló megoldást nyújtanak. Ezek a műanyag dobozok különböző hosszúságú, szélességű és mélységű méretben kaphatók, így kiválasztható a legmegfelelőbb az adott polcmérethez és árufajtához. További segítség a rendszerezésben, hogy az MH boxok négyféle színben: piros, zöld, sárga és kék állnak rendelkezésre. Így nem csupán színkódként lehet alkalmazni a különböző dobozokat, de egységes, szép polcképet is kialakíthatunk általuk.  A homloklapon található címketartó még otthoni környezetben is nagyon praktikus feliratok elhelyezésére. Az MH boxok felső pereme úgy lett kialakítva, hogy biztonsággal és stabilan egymásra helyezhetők legyenek, így maximalizálhatjuk a polcok közötti térkihasználást. Ezeket a tároló dobozokat kopásálló műanyagból készítik, könnyen tisztíthatók és az emelést megkönnyítendő a kéz ujjainak megfelelő férőhelyet alakítottak ki rajtuk.
 
A műanyag szállítóládákat az élelmiszeriparban használják nagyon gyakran. Ezért fontos, hogy az anyaguk megfeleljen az iparági követelményeknek. A Zenit Kft. által forgalmazott polipropilén ládák ilyenek és a ládanagyságok is megfelelnek a standard (1200x800mm-es) paletta méretnek. Peremkialakításuknak köszönhetően biztonsággal egymásra rakhatók. Különböző oldalfal magassággal rendelhetők, így minden vállalkozás ki tudja választani a számára legmegfelelőbb szállító ládát. További előnyük, hogy kialakításuknak köszönhetően görgős pályán történő továbbításra is alkalmasak. Amennyiben a szállításkor meg akarjuk különböztetni az egyes ládákhoz tartozó árufajtákat, könnyen megtehetjük, ha az elérhető kék, zöld, sárga, piros vagy szürke színű ládákból rendelünk ennek megfelelően és a színkódokat használjuk a logisztikában. A könnyebb kezelhetőség érdekében az egyes ládákon az emeléshez külön nyílás van kialakítva a kéznek, sőt bizonyos típusokon ez mind a négy oldalon megtalálható.  Praktikus kiegészítő ezekhez a ládákhoz a záró fedél, amely 300mm, 400mm és 600mm hosszúságú műanyag szállító ládákhoz kapható, és ami akár egy klipsszel a ládához is erősíthető. Érdemes tehát szállítóláda vásárlás előtt jól átgondolni, hogy melyik méret és típus lesz a legmegfelelőbb vállalkozásunk számára.
 
Egy különleges szállítóláda típus a Zenit Logisztikai Eszközök Kereskedőháza Kft. kínálatában az ESD védett láda, amely vezetőképes műanyagból készült, így kifejezetten alkalmas arra, hogy elektronikus alkatrészeket tároljanak, szállítsanak benne. Ilyen esetekben természetesen biztosítani kell az emberi földelést csuklópánton, cipőn, padlón keresztül. Ezeket az ESDS termékeket nem szabad kitenni 100V/cm-nél erősebb elektrosztatikus mezőnek. A kisülésre érzékeny részek (ESDS) csak ESD védett területen (EPA) kezelhetők.
Abban az esetben, ha kisebb önsúlyú műanyag tároló vagy szállító ládákra van szükség, a műanyag rekeszek jelentik a praktikus megoldást. A Zenit Kft. kétféle méretben forgalmaz ilyen rekeszeket kopásálló, könnyen tisztítható műanyagból. A leggyakrabban előforduló zöld és fekete szín mellett fehér, sárga, piros, barna és grafitszürke színben is elérhetők egyes típusok.  A kézi rakodást és biztonságos fogást megkönnyítendő emelő nyílások vannak kialakítva rajtuk. Amennyiben nem megfelelő a rekeszes kialakítás, ugyanezekkel a méretekkel műanyag ládák is rendelhetők.  Mindkét termékcsoport esetében van lehetőség originál vagy újrahasznosított műanyagból készült rekeszeket vagy ládákat vásárolni. A húsiparban nagyon elterjedt fehér műanyag szállítóláda is kapható a Zenit Kft-nél, melynek mérete: 600x400x230mm.
 
A Zenit Kft. kínálatában a műanyag raklapok is megtalálhatók újrahasznosított és originál műanyagból, biztonsági peremmel, különböző magassággal és alátámasztással. A raklapok 4 irányú bemenettel rendelkeznek. A termékválasztékban 10 fajta alumínium raklap is megtalálható különböző szerkezettel, önsúllyal és teherbírással. Ezeknél a raklapoknál különbözőek a minimum rendelési mennyiségek, amiről rendelés előtt érdemes tájékozódni.
 
A kiskereskedelemben a folyamatos használat mellett nagy igénybevételnek vannak kitéve a bevásárló kosarak, amiknek a pótlása elengedhetetlen. A Zenit Kft. termékkínálatában a leggyakoribb típus: piros, 20literes, 2 fekete füllel ellátott, erős műanyagból készült bevásárló kosár található meg. Akár 1db is rendelhető belőle.
 
A Zenit Logisztikai Eszközök Kereskedőháza Kft. nem csupán ipari raktárrendszereket forgalmaz és telepít, de egészen a kisvállalkozások boltberendezéseihez vagy a magánemberek garázsához is nyújt praktikus tárolási megoldásokat. A Hobby Box termékkategória pont egy ilyen terméktípus.  Kisebb termékek, apróbb alkatrészek, de akár a kreatív sarkok kellékeinek tárolására lehet kialakítani belőlük a legmegfelelőbb méretű fiókos dobozt.  A szekrény fémrészei acéllemezből, a fiókok pedig víztiszta sztirolból készülnek, így a Hobby Box egy stabil, hosszantartó szerkezet. Felülete elektrosztatikus porszórással festett, színe: RAL 7035 világosszürke. A fiókok három féle méretben és különböző elosztásban találhatók az egyes típusokban. Ráadásul a méretvariációknak köszönhetően, ahogy az igényeink változnak, folyamatosan bővíthetjük Happy Box tároló rendszerünket, aminek elemei darabonként rendelhetők.
Aktuális ajánlatainkat keresse webshopunkban.
 

Ajánlatkérés >>