Fémszekrények

Fémszekrények

Fémszekrények

Sokszor nem kap akkora hangsúlyt és figyelmet az öltözők, kiegészítő helyiségek berendezése egy ipari terület kialakításakor vagy meglévő üzemterület hasznosításakor, mint a termelési területek, pedig itt is nagyon fontos lenne alaposan átgondolni a lehetőségeket. A rendelkezésre álló alapterület, az öltözőket használók létszáma és az elhelyezendő tárgyak függvényében okos tervezéssel a célnak megfelelő és tartós berendezésekkel láthatjuk el ezeket a kiszolgáló helyiségeket is. Fontos ez abból a szempontból is, hogy ne kelljen rövid időn belül a sérült, tönkrement öltöző padok, szekrények cseréjével foglalkozni és a dolgozók által ott elhelyezett tárgyakat biztonságban tudhassuk. A Zenit Logisztikai Eszközök Kereskedőháza Kft. széles választékkal rendelkezik a fém öltözőszekrények területén, legyen szó hosszú ajtós, válaszfalas, osztott vagy „Z” ajtós, vagy éppen sportszekrény kivitelről. Természetesen a szekrények mellett az öltözőpadok esetében is ugyanaz az elvárás: tartós, masszív kivitel és a felhasználásnak megfelelő méret és forma.
 
Amennyiben az öltözőben több hely áll rendelkezésre, a szekrényektől független öltözőpadokat is elhelyezhetünk. A legegyszerűbb verzió a támla nélküli öltözőpad, ami egy zártszelvény fém vázra ráépített fenyőmintás laminált bútorlap ABS élzárással. Ez a felület könnyen tisztítható, fertőtleníthető. A fémlábak végei műanyag végzárdugóval vannak ellátva. A pad ülőmagassága 400mm, mélysége 330mm, hossza pedig 1000mm, 1200mm, 1500mm, 1800mm, 2000mm vagy 2500mm lehet. Az ülőlécek alátámasztása 500mm-enként történik. A fém lábak elektrosztatikus, porszórt felülete a fémszekrényeknek megfelelő kétféle színben áll rendelkezésre.
 
Vannak olyan helyek, pl. iskolai, egyesületi öltözők, ahol nem követelmény a ruházat személyenkénti elzárása, ilyenkor egyszerű és hatékony megoldás az egyoldalas vagy kétoldalas háttámlás öltözőpad. Előbbi fal mellé helyezhető, utóbbi két oldalról megközelíthető, így kis helyen sok ember öltözési lehetőségét biztosítja. Mindkét típus zártszelvény fém vázra épített laminált bútorlapokból készül, 400mm-es ülőfelület magassággal.
A műhely és üzemterületeken sokszor van szükség kisebb, zárható fémszekrények elhelyezésére, amikre a Zenit Kft. kínálatában megtalálható szerszámszekrények jelenthetnek praktikus megoldást. Erős, hegesztett szekrénytestű, merevített ajtójú, 50kg/polc teherbírású, 1000mm x 1000mm x 450mm  méretű 2 ajtós szekrényekről van szó, amelyekben vagy 2 polc, vagy 1 polc és 2 fiók található. Mindkét típus RAL 7035 szürke vagy RAL 1015 krém színben rendelhető.
 
Egy speciális fémszekrény típus a mosodai szennyes gyűjtő szekrény, amiben egy nagyméretű zsák helyezhető el, és amelynek ajtaján felül egy bedobó nyílás található. Zárható ajtóval és a nemkívánatos visszaszedést megakadályozó lemezzel ellátott. Ugyancsak egyedi kialakítású a mosodai kiadószekrény, amely ajtó az ajtóban megoldással készül. Így egy ajtó nyitásával lehet több ember ruháját behelyezni, de mindenki csak a saját ruhájához fér hozzá a saját rekeszének nyitásával. Az ajtók száma lehet 5, 7, 10 vagy 20 darab.
 
A Zenit Kft. fémszekrényei között megtalálhatók az irattároló szekrények is, amik erős, hegesztett acéllemezből készülnek, 40kg-os polc teherbírással. Hárompontos biztonsági zárral szereltek, egyajtós vagy kétajtós kivitelben kaphatók. Amennyiben a masszív szerkezet és a nagy teherbírás mellett az irattárolásban még a tűzbiztonság is szempont, a hőálló, duplafalú fémszekrények jelentenek megoldást. A Zenit Kft. termékválasztékában megtalálhatók még a fiókos szekrények is, amik nagyon praktikusak műszaki rajzok vagy térképek megfelelő tárolásához, és amik 5 illetve 10 fiókos kivitelben rendelhetők.
 
Az értékmegőrző szekrények kategóriájában is több típust forgalmaz a Zenit Kft., melyek mindegyikére jellemző az erős hegesztett szekrénytest, a duplafalú, erős ajtók és a biztonsági hengerzár, amikhez záranként 2db kulcs a tartozék. A rekeszek száma 4db-tól 30db-ig különböző osztásokban kapható a többi fémszekrényhez hasonlóan kétféle színben: RAL 7035 szürke vagy RAL 1015 krém, így akár esztétikusan össze is kombinálhatók a különböző fémszekrényekkel.
 
 

 


Ajánlatkérés >>