Alapkerekek

Alapkerekek

Szűrő(k)

Tömörgumis alapkerék 80 mm kerékátmérő

Alapkerék VE 80/12R típus teherb.: 50 kg fekete

1 337 Ft + ÁFA
Br. 1 698 Ft

Db
Részletek

Tömörgumis alapkerék 125 mm kerékátmérő

Alapkerék VE 125/12R típus teherb.: 100 kg fekete

1 977 Ft + ÁFA
Br. 2 511 Ft

Db
Részletek

Tömörgumis alapkerék 150 mm kerékátmérő

Alapkerék VE 150/20R típus teherb.: 135 kg fekete

2 629 Ft + ÁFA
Br. 3 339 Ft

Db
Részletek

Tömörgumis alapkerék 160 mm kerékátmérő

Alapkerék VE 160/20R típus teherb.: 135 kg fekete

2 731 Ft + ÁFA
Br. 3 468 Ft

Db
Részletek

Tömörgumis alapkerék 180 mm kerékátmérő

Alapkerék VE 180/20R típus teherb.: 170 kg fekete

3 474 Ft + ÁFA
Br. 4 412 Ft

Db
Részletek

Tömörgumis alapkerék 200 mm kerékátmérő

Alapkerék VE 200/20R típus teherb.: 205 kg fekete

3 749 Ft + ÁFA
Br. 4 761 Ft

Db
Részletek

Tömörgumis alapkerék 100 mm kerékátmérő

Alapkerék VE 100/12R típus teherb.: 70 kg fekete

1 577 Ft + ÁFA
Br. 2 003 Ft

Db
Részletek


Alapkerekek

A kerék feltalálása korszakalkotó tett volt az emberiség történetében. A mozgatás, mobilitás, ahogy ma ismerjük és természetesnek tartjuk, elképzelhetetlen lenne nélküle. Az autógumi feltalálója John Boyd Dunlop ír állatorvos volt, aki fia triciklijére tekert gumitömlőt vont be lenvászonnal, ami annyira jól bevált, hogy autón is kipróbálta utána. Ma már a legnagyobb terhelésnek kitett repülőgép gumikat is gyártani tudja a Dunlop cég.  A ma gyártott kerekek már a legkülönbözőbb összetételű és mintázatú gumiabroncsokkal és felnikkel készülnek a legszélesebb méret variációkban, hogy az ipari felhasználástól a fogyasztói igényekig minden területen megfeleljenek a támasztott elvárásoknak. Minden gumikeréknél, amit ipari felhasználásra terveznek alapkövetelmény, hogy hosszan, nagy terhelés mellett megbízhatóan és hibamentesen működjenek. Ezeknek a kerekeknek úgy kell ellátni feladatukat, hogy különösebb karbantartást ne igényeljenek és ellenállóak legyenek a külső károsító környezeti hatásokkal szemben. Komoly teszteknek és terheléseknek vetik alá az abroncsokat, hogy névleges teherbírásuk többszörösét is elviseljék, hiszen egy-egy munkafolyamatban a kerekek  teljesítménye az emberre is közvetlen hatással lehet.
 
A Zenit Logisztikai Eszközök Kereskedőháza Kft. által forgalmazott alapkerekek, talpas forgó és fixvillás kerekek, felcsavarozható kerekek valamint csapos kerekek a leggyakoribb belső és külső ipari felhasználási igényekre lettek kialakítva. Miután ipari körülmények közötti használatra fejlesztették őket, csak alacsony sebesség (max. 4km/óra) mellett működtethetők biztonsággal.

Az alapkerekek mind az iparban, mind a kereskedelemben hasznos és fontos alkatrészei az anyagmozgatásnak, ezért vásárlásukkor érdemes körültekintőnek lenni. A Zenit Kft. szakértő munkatársai szívesen állnak rendelkezésére mindenkinek, hogy a vállalkozásban felmerült feladathoz leginkább megfelelő alapkereket tudják kiválasztani.  Figyelembe veszik a rendelkezésre álló anyagmozgatási utakat, raktárterületeket, talajviszonyokat, áru fajtákat stb. és természetesen a várható anyagmozgatási gyakoriságot is. Nem tűnhet különösebben bonyolult feladatnak egy alapkerék beszerzése és valóban, egyszerűen rendelhető a Zenit Kft. webshopjából, de amikor már munkába állítjuk a megvásárolt kereket, nagyon is fontos lesz, hogy milyen minőségben és meddig teljesít javítás és csere nélkül. A kerék szinte észrevétlen, de annál fontosabb alkatrész a logisztikában, ezért érdemes beszerzésekor körültekintéssel eljárni.