Hírek

A Zenit Mottó jegyében 2021-ben, 30 év tapasztalattal és Ügyfélkapcsolattal!

Mottó: ”A reálisan elvégezhető feladatra vállalkozni nem „egyszerűség”, vagy kicsinyhitűség, hanem az egyedül korrekt, tényleges partneri magatartás”

2021 minden szempontból egyedülálló évként köszöntött a logisztikában dolgozó szakembergárdára is. Számos elemzés, statisztika, Ügyfeleinktől származó visszajelzés alapján sokszor egy-egy műszak 20-25%-a (!) nem tudja felvenni a munkát, részben a közvetlen dolgozói megbetegedések, részben a családtagok (idősek ellátása vagy kisiskolás gyermekek házi elhelyezésének megoldása), részben a motivációs hajtóerők drasztikus átalakulása miatt.

A „motiváció”, mint elsődleges faktor a teljesítmény világában, a bizonytalansági tényezők által kiszámíthatatlan együtthatója lett annak a képletnek, amely alapján korábban a termeléssel, intralogisztikai teljesítményekkel és végül a szállítmányozással kapcsolatos tervezést exakt, matematikai pontosságú modellnek tekinthettük – az ipari értékteremtés kapcsán az emberi tényező sajnos tendencia szinten nem fel, hanem átértékelődött...

Mára a korábban felsorolt hatások által halmozottan felerősödve elmozdult a világ az élőerő minden lehetséges területen való kiváltása felé:
az automatizáció, mint általános trend egy új, nem várt katalizátort kapott a pandémia irányából!
A Zenit lépést tart az új kihívással, mottónk jegyében a reális lépések és vállalási szintek megtartásával a folyamatos fejlődés mellett!
A hagyományos intralogisztikai eszközpark tervezése, telepítése és karbantartása mellett megújuló portfóliónk keretében kérjük tekintse meg megoldásainkat!

WMS tanácsadás, tervezés, bevezetés támogatás: Az élőmunka, a lokális tudásmonopóliumok egy raktárban különösen átértékelődnek és üzemelési rizikóvá válnak a pandémia és az azt követő világban.
Mára hatalmas érték, ha egy átlagos, egy „okostelefont” használni képes munkatárs, gyakorlatilag az „utcáról behozva” órákon belül produktív tagjává válhat az intralogisztikai folyamatnak! Kérje tanácsadóink segítségét, konkrét termék, eszközpark, teljesítményadatok, bevezetési idők és bekerülési nagyságrendek tekintetében!

Supply Chain analitika és intralogisztikai tervezés: Számos esteben találkozunk Ügyfeleinknél elmondásában azzal a jelenséggel, hogy még egy árajánlatot sem képesek hetek, hónapok alatt „kicsikarni” a szokásosan bevált, egyébként jól teljesítő beszállítóik esetében is. A tervezhetetlenség, a kiszámíthatatlan „holnap” eredményeképpen mára számtalan helyen a logisztikusra hárul még a humán erő biztosítása is, így nem marad kapacitása a folyamatain való gondolkodásra, alkotó brain storming-okra.
Érthető módon segítséget a beszállítótól vár, aki azonban sok esetben nincs olyan helyzetben, hogy az együtt gondolkodásban, tervezésben részt vegyenek, – az értékesítés, a teljesítménykényszer nyomása alatt a beszállító az egyszerűbb kiírások, a gyorsabb sikerek, az azonnali üzleti lehetőségek felé fordul... A Zenit Kft. munkatársai segítenek! Segítünk megtervezni, vagy átalakítani raktárát!

Retrofit – dinamikus és automata rendszerek felújítása: Gyakran találkozunk azzal az igénnyel, hogy jól bevált, de a használat során elkopott, üzembizonytalanná vált, teljesítményükben rendelkezésre állásukban csökkent, így üzemeltetési költségükben megnövekedett igényű rendszerek megtartása mellett új műszaki tartalom és technológia, IT rendszer lenne a további üzembiztonság és jövőkép záloga.
Ha ezzel a helyzettel szembesül, ne várjon tovább, keresse munkatársainkat!